woensdag 10 februari 2016

Een zoet berichtje om de vasten te startenhmmm...een zoet berichtje met creaties van de afgelopen weken maar ook met een hartig receptje, want die mag wel op een dag als vandaag...
De hartige cupcakes zijn zo heerlijk simpel;
- halve ui fijn gesnipperd
- tomaatje fijngesneden
- blokjes magere spek/bacon
- geraspte kaas
- 5 eieren geklutst en op smaak met peper zout en evt verse knoflook (half teentje)
Cupcaketray klein ;6 stuks..(of meer als je honger hebt of als traktatie/hapje wilt gebruiken, dit receptje is voor 6 stuks) beboteren en dan een hoopje van alle ingrediënten toevoegen, ei als laatste erbovenop en dan ongeveer 15 minuten op 200 graden in de oven...hmmmm!De stroopwafeltaart is ook een heel lekker en makkelijk recept; neem je gewoonlijke cakerecept (maar dan keer 1,5) verkruimel 5 knapperige stroopwafels met een keukenmachine, niet helemaal fijn. Scheutje caramelsiroop door je beslag en dan in en beboterde springvorm bakken (het wordt tenslotte een taart!)
Na het bakken goed laten afkoelen, doormidden snijden en vullen met een mengsel van versgeklopte slagroom (zonder suiker kloppen!)/of botercreme met twee a drie zeer fijngemalen stoopwafels erdoorheen gespateld. Als finishing touch neem ik altijd kleine stroopwafels om in de toefjes slagroom te steken. (je mag tenslotte zien wat er in een taart zit!)


En dan had ik ook nog amandeltoska's gemaakt en een marmorcake met chocolade-glazuur.
En na al dat verjaardagsgebak ook nog een echte Sittardse Nonnevot met een kopje Latte  ivm carnaval! Kortom..hoog tijd om te gaan vasten..hihi...Geen opmerkingen: