donderdag 16 juni 2016

Gezonde soepjes..hmmmmm
Er is toch niets lekkerder dan verse soep... (Oké oké, toegegeven soms is soep de dag erna nog lekkerder, maar dan is het nog steeds vers gemaakte soep van verse ingrediënten...niet uit blik of zak)
En omdat dochterlief vandaag ziekjes op de bank ligt kan ik de soep van gisteren opeten en deze blogpost afmaken waar ik bij mijn vorige soepje foto's van gemaakt had. Ik hoop dat het inspireert... Hier twee heerlijke gezonde soepjes met recept.
Ingrediënten flespompoen-soep:
- 1flespompoen
- halve gele courgette
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 600 ml groentebouillon (of meer als je de soep dunner wilt)
- peper en zout naar smaak
- bieslook om te garneren (ik heb altijd een zakje in de diepvries liggen hiervoor)

Fruit het sjalotje met de knoflook. Blus af met bouillon  (koud water met bouillon-blokje werkt ook prima) kook vervolgens de flespompoen (in stukjes 1-2cm) en gele courgette (in stukjes)  mee (minimaal 15 minuten). Pureer en naar smaak peper en zout toevoegen. Bieslook erbovenop strooien en aan tafel. Evt met een lekker stukje brood. ¡Bon profit


En de tweede soep lijkt heerlijk gekruid uit te zien bij serveren, hoewel er niet in opzet extra kruiden zijn toegevoegd. De groen courgette geeft hier het idee van een kruidige kleur door deze te pureren.
Ingrediënten Zoete Paprika soep met zoete aardappel;
- 2 zoete punt paprika's
- 1 gele paprika
- 1/2 groene courgette (ik heb in dit geval 1kleine bolvormige courgette gebruikt)
- 1 zoete aardappel
- 1 sjalotje
- 500 ml groentebouillon

Fruit het sjalotje, blus af met de bouillon,  snijd alle ingrediënten in stukjes (1-2 cm) en kook ze rond de 15 minuten. Pureer en serveer, evt met beetje crème fraiche of een toefje kruiden. lekker bij deze soep is om er stukjes kipfilet aan toe te voegen (kipfiletje in stukjes snijden, kruiden en even aanbraden in een beetje olie en onderin de kom leggen bij het serveren) Hmmmm...!

1 opmerking:

Angelique zei

Hier kan gereageerd worden.