zaterdag 18 februari 2017

Hemelse magic cake



Na een periode van stilte eindelijk weer een blogbericht... Niet dat deze dame stil heeft gezeten. Maar de rust om een blogbericht op te stellen was er simpelweg niet.
Afgelopen maanden veel gehaakt en gebakken. Ik maak snel weer eens een overzicht.
Nu alleen een receptje. ( ik kreeg van meerdere kanten de vraag om het recept, dan is een recept hier uitschrijven toch het handigst!)
Vorige week heb ik een Magic cake gebakken. Voor wie het niet kent. Het is een cake met 1 beslag dat in de oven die lagen vormt. Je hebt dan een stuk gebak met de volgende drie lagen; fudge, custard en spongecake. Ik zie ze vaker langskomen en had er simpelweg zin in. Bakken is ontspanning met een bonus toe...
Heb eerst maar eens een aantal recepten naast elkaar gelegd en uiteindelijk mijn eigen versie samengesteld en uitgeprobeerd. Want tja, ben wel een beetje eigenwijs wat dat aangaat.


Ingrediënten;
500ml volle melk
1vanillestokje en 1theelepel vanille extract
4 grote eieren
1eetlepel water
150 gram rietsuiker
110 gram gezeefde bloem
Snufje zout
240 gram ongezouten roomboter

Klein rond bakblik of brownievorm (ongeveer 20-20cm) en bakpapier

-Verwarm de over voor op 155 graden (boven-onder warmte)
-verwarm de melk in een pannetje en roer het merg van het vanillestokje met de vanilleextract erdoorheen. (Als je geen extract hebt kun je ook twee stokjes gebruiken, maar persoonlijk vind ik een flesje goede vanille-extract standaard in mijn voorraadkast onmisbaar) roer tot aan de kook en dan van het vuur af laten koelen tot lauw
-scheid de eieren en klop het eiwit stijf tot pieken (zet even opzij)
-klop in een andere kom de eidooiers met de suiker tot een lichtgeel mengsel (even goed door blijven kloppen)
- smelt de boter zachtjes tot ie net vloeibaar is (is dus niet heet!) en klop deze door het eigeel mengsel heen
- voeg de gezeefde bloem, zout en met en met de melk toe. Je hebt nu een dun mengsel.
- voeg het eiwitschuim nu toe en roer het kort door (niet kloppen!) de "klontjes" die je ziet horen erbij!
-beboter de vorm en leg een bakvelletje erin (bodem)
- giet het mengsel in de vorm. Dit mag tot aan de rand, want het mengsel zet nauwelijks uit
- laat het geheel 45-50 minuten in de over bakken.

De bovenkant van je magic cake is bruin, maar het baksel wiebelt wel nog als je het uit de over haalt, dit hoort zo!
Laat de cake 2 uur opstijven in de koelkast.
En dan...aansnijden en :Verrassing!!!
Smakelijk.







Geen opmerkingen: