vrijdag 12 juli 2013

Cadeautjes inpakken met stof

Ik zag het eens op een site...kijk hier maar eens

http://www.grabbits.nl/artikel/cadeautjes-inpakken-nieuwe-manier
Maar als je Googled op inpakken met stof kom je ook op links die filmpjes laten zien van Furoshiki.
Dit is zoals ze het in Japan noemen en al heel lang doen...inpakken met stof.

Ik kwam op het idee toen ik voor mijn mamma een tas kocht die in een beschermtasje van stof werd ingepakt...maar ja, dan zie je zo dat het een tas is.
Ik kwam daarna op de markt en bij een kraam met stof voor 1 euro per meter kocht ik wat stof en bedacht me dat dat zelfs nog goedkoper is dan cadeaupapier en dat je uiteraard ook een sjaaltje zou kunnen maken en het hierin verpakken...nog duurzaam ook!
Zie hier het resultaat;

Stof met een kartelschaar in een mooi vierkant geknipt (omzomen kan natuurlijk ook als je het als sjaal wilt geven) en in het geval van de tas moest ik voor een creatieve manier kiezen, omdat het geen rechte vorm heeft. Ik koos de kangoeroe; de buidel kan gebruikt worden voor een ander cadeautje, de kaart...of in geval van een kraamcadeautje, voor een knuffeltje...leuk hè.

Geen plakband, geen schaar nodig als je lapjes klaar hebt liggen en recyclebaar; leer de ontvanger hoe het te gebruiken en dan kan het opnieuw worden gebruikt.


En een klein doosje heb ik op de meest classic wijze ingepakt en er een kaartje aangehangen van het leuke lint dat ik laatst gescored heb....oh oh..zo blij, 70% korting...daar gingen heel wat kaartjes mee natuurlijk....mooie kwaliteit om mee te naaien, maar ook leuk voor dit soort doeleinden...

Nog een fotootje dan en dan wens ik veel inpakplezier!Geen opmerkingen: