zondag 31 juli 2016

Aardbeientas


welke handtas neem ik vandaag weer eens mee...naast het uitzoeken van de jurk die ik vandaag draag, hoort het uitzoeken van de juiste handtas (denk aan kleur, formaat, handigheid) ook bij mijn ochtendritueel.

En daar hoort natuurlijk een collectie handtassen bij. Die wisselt wel, doordat ik een paar jaar geleden de regel heb ingevoerd dat als ik een nieuwe handtas koop, er eentje weg moet. Wat op zich een prima regel is, want op die manier koop ik veel selectiever (lees...alleen wat ik echt héél mooi/leuk vind). Dat levert een kleine kostenbesparing en minder rommel in de slaapkamer op, maar ook minder keuzestress..


Nu heb ik een tijdje geleden een hele leuke haaksteek ontdekt, waarmee een besje gevormd wordt.
Dan denk je waarschijnlijk, wat heeft een haaksteek met tasjes te maken...nu ja, je ziet de fotootjes...er is een zelfgemaakte tas bij mijn collectie aangeschoven. Eentje met aardbeitjes.
Ik had de juiste kleurcombinatie qua wol nog in huis. Een restje prachtig rood uit mijn verzameling van Greta and the Fibers en een bol mooi helder groen katoen die ik nog geen bestemming had gegeven...
Voeg hieraan toe een lapje rood en een lapje met leuke vogeltjes voor de binnenkant, een rits en Tadaaa , een tasje is gemaakt. De beugel had ik vorig jaar al meegenomen uit Barcelona (uit een duizend dingenwinkeltje in een van die achteraf-straatjes, voor een prikkie uiteraard)Eerlijk is eerlijk...het heeft zeker een maand gelegen voordat ik de rust had om het in elkaar te zetten.
Maar dat heeft zo moeten zijn. Want vorige week zaterdag in 's Hertogenbosch kwam ik in een winkel een hele mooie lederen hengsel tegen, die mijns inziens perfect bij die tas past.

Gisteren mocht de tas voor het eerst mee, een dagje naar Maastricht. En al mijn rommeltjes pasten perfect in de tas. (Zelfs een haakwerkje en dun vestje of een flesje water passen er prima bij in. )

2 opmerkingen:

Angelique zei

En het tasje was goed bestand tegen een dagje weg...maak me wel wat zorgen over de o derkqnt (qua vuil worden enzo..) maar ach, het is een stoffen tas, ik ga er gewoon van genieten zolang als het duurt!

Anoniem zei

Zo leuk!!!!!! Daar mag je zeker van genieten!!
Leefs loesje